Sis empreses acullen als estudiants en pràctiques del Curs d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutica a l’EFAV

Un cop realitzada la part teòrica del curs, els estudiants inicien les 80 hores de pràctiques, en empreses autoritzades per AESA

L’alumnat de la primera edició del curs d’Operacions Auxiliars de Manteniment d’Aeronaus que des del mes d’abril es porta a terme a les instal·lacions de l’EFAV, inicien aquesta setmana el període de pràctiques.

Un cop han aconseguit superar la primera part del curs, de caràcter teòric i pràctic a les instal·lacions de Vilanova i la Geltrú, l’alumnat comença les 80 hores de pràctiques a sis empreses autoritzades per AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria).

  • EfficientFlight (Aeroport Reus);
  • FlightLine (Aeroport Girona);
  • CenterVolMaintenance (Aeroport BCN-El Prat);
  • ClipperNationalAir (Aeroport Girona);
  • RosiqueAircraft (Aeroport Reus);
  • Futurhangars (Aeroport Sabadell)

L’alumnat realitzarà, al costat de grans professionals, les diferents tasques de manteniment real, a diferents tipus d’aeronaus.

A finals d’abril, i amb totes les places cobertes, es posava en funcionament a l’EFAV el curs per a l’obtenció del Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic.

Els principals fabricants d’avions preveuen que la indústria de l’aviació necessitarà incorporar, entre 2017 i 2035, més de 2 milions de nou personal qualificat, dels quals gairebé 700 mil corresponen a tècnics de manteniment d’aeronaus i fan una estimació de creixement anual en el negoci de manteniment, reparació i revisió d’aeronaus del 4,6% en els pròxims 20 anys.

Davant aquesta previsió el Servei Català d’Ocupació va oferir aquest itinerari formatiu a través de l’IMET, amb l’objectiu d’obtenir la Llicència de Manteniment d’Aeronaus (LMA) i assolir la categoria professional de Mecànic/a certificador/a, que és la persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o component, després d’una intervenció de manteniment.

L’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú compta amb l’autorització de l’Agencia Estatal de Seguretat Aèria, per realitzar la formació de personal certificador amb Llicència de Manteniment d’Aeronaus B1.1. La formació que s’imparteix a través d’EFAV, compta amb gairebé el 100% d’inserció laboral a companyies capdavanteres del sector aeronàutic.

Sis empreses acullen als estudiants en pràctiques del Curs d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutica a l’EFAV
Idioma