S’ha batut el rècord del vol més llarg del món

La setmana passada la línia aèria australiana Qantas va batre el rècord del vol directe entre dos punts del planeta més allunyats sense parades ni transbords. De Sydney a Nova York. Es van recórrer 16.200 kilòmetres travessant l’Oceà Pacífic i tots els Estats Units, d’un extrem a l’altre.

L’avió escollit va ser el Boeing 787-9 acabat d’estrenar. Va tardar 19 hores i 15 minuts per fer la travessia. Normalment els vols entre Sydney i Nova York impliquen una parada a Los Ángeles que dura aproximadament quatre hores.

Es va subministrar un total de 101.000 quilograms de combustible a l’avió, però això no va ser suficient per fer un vol convencional. El consum de combustible va ser calculat al mil·lilitre i només podia comptar amb 49 persones a bord, inclosa la tripulació, i no hi podia haver carga.

Tot i que no és el projecte més sostenible del món, l’empresa Qantas el justifica explicant que el Project Sunrise està fet per “buscar els límits del viatge comercial”. També es van centrar en la confortabilitat dels passatgers com el menjar o la son.

S’ha batut el rècord del vol més llarg del món
Idioma