Què li va passar a l’avió de Southwest Airlines accidentat?

A l’abril, quan sobrevolava a 15.000 metres sobre Filadèlfia, un dels motors del Boeing 737 de Southwest Airlines va explotar, deixant anar metralla que va trencar la finestra d’una de les passatgeres, que va ser succionada. La història va aparèixer a notícies i diaris de mig món, avui intentem entendre què va passar.

L’impacte de la metralla va provocar que la cabina de l’avió es desproruitzés i l’avió es tornés inestable.  Tot i això, els pilots van aconseguir tornar l’aeronau cap a Filadèlfia i salvar 149 vides humanes.

Tot fa indicar que el que va succeir va ser el que es coneix com a ‘fatiga de metall’, un dels problemes que han marcat la història de les aeronautes i que fa referència al fenomen de ruptura de materials sota càrregues dinàmiques cícliques.  Un estudi preliminar del motor va concloure que faltaven 24 aspes del ventilador. La coberta del motor es va trobar a uns 112 kilòmetres de l’aeroport.

Professió de vital importància

Aquest tipus d’accidents són molt poc habituals, amb una probabilitat ínfima, però parlen de la importància del tècnic de manteniment d’aeronaus.

Què li va passar a l’avió de Southwest Airlines accidentat?
Idioma