Proven l’avió elèctric més gran del món

Ampaire, fabricant d’avions nord-americà amb seu a Los Angeles, ha donat a conèixer el seu prototip d’avió amb motor elèctric, l’Ampaire 337, en un vol de prova sobre l’aeroport de Camarillo a Califòrnia (Estats Units). Es tracta de l’avió híbrid-elèctric més gran que s’ha enlairat mai al món. La companyia projecta emprendre vols comercials el 2021.

L’avió bimotor podrà transportar de 7 a 9 passatgers i pot assolir fins a 160 quilòmetres. Es basa en el Cessna 337 de Skymaster de sis seients, ara modernitzat amb el sistema de propulsió elèctrica que la companyia anomena “híbrid paral·lel”, és a dir, un motor de combustió interna i un motor elèctric que treballen junts per optimitzar la potència de sortida a mesura que l’avió vola.

La iniciativa d’Ampaire s’emmarca en el compromís de les aerolínies i del sector d’assolir un creixement sense emissions de carboni a partir de 2020 i a reduir les emissions netes de l’aviació en un 50 per cent de cara al 2050, en comparació amb els nivells de 2005.

Proven l’avió elèctric més gran del món
Idioma