Per què la majoria dels avions són de color blanc?

T’has preguntat alguna vegada perquè els avions són de color blanc? Oi que no sabies que no es tracta d’una decisió estètica sinó que facilita immensament la tasca de manteniment d’aeronaus? Seguretat i eficiència econòmica. Això és el que aporta el color blanc.

Per una banda, reflecteixen molt millor la llum solar i minimitzen l’escalfament de la cabina. Una aeronau està composada per materials que necessiten protecció contra la calor del sol, com ara la fibra de carboni i la fibra de vidre.

Per altra, es calcula que la pintura afegeix uns 350 kilos al pes d’un avió, el que suposaria una càrrega extra i un ús més elevat de combustible. A més, els pigments de color es destenyeixen i s’oxiden més freqüentment, el que obliga a repintar l’aeronau, una operació que no és gens barata.

Per últim, un altre avantatge té molt a veure amb el manteniment d’aeronaus, ja que facilita immensament el manteniment de la cabina, ja que qualsevol esquerda o cop és més fàcil d’identificar, especialment de nit.

Tot i això, si voleu amb un avió que no és de color blanc, com per exemple el blau de KLM, o el rosa de WoW Air, no patiu. No són més perillosos que els altres, però són més cars de mantenir.

Per què la majoria dels avions són de color blanc?
Idioma