Nou països de la UE demanen un impost per les emissions de CO2 de l’aviació civil

Encara que no pugui semblar veritat, un grup de nou països de la Unió Europea han aprovat una declaració conjunta per demanar a la Comissió Europea treballi i apliqui un impost sobre l’aviació civil, una cosa que asseguren que és el 2,5% de les emissions mundials de CO2.

Aquest text l’han firmat països com Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos, Dinamarca, Luxemburg, Suècia i Bulgària. Aquest document va ser firmar el passat dijous a les reunions dels ministres d’economia i de finances de l’Eurozona. Espanya ha decidit no sumar-s’hi a la declaració.

Els països que ha firmat remarquen en la declaració que l’impacte d’aquest sector sobre el medi ambient. Aleguen que el transport aeri “no ha contribuït el suficient”. Concretament, es critica que el preu de vols internacionals “no reflecteix fidelment el cost mitjà d’emissions de CO2 i de externalitats negatives”.

Qui contamina, paga”, és l’eslògan que volen que se segueixi. “Per garantir mesures eficaces i competència justa per a tots els Estats membres, estem convençuts que és necessària una coordinació a nivell europeu”, comenta l’informe.La líder d’aquest moviment és l’alemanya Ursula von der Leyen que volen impulsar el debat sobre desenvolupar un impost a l’aviació europea “per exemple, a través de mesures fiscals específiques o de polítiques similars”. Alemanya, per exemple, ja ha baixat els preus del tren i han pujat els de l’avió.

Nou països de la UE demanen un impost per les emissions de CO2 de l’aviació civil
Idioma