L’estat espanyol necessitarà més treballadors amb FP que graduats universitaris l’any 2030

L’any 2030, l’estat espanyol necessitarà més treballadors amb estudis de Formació Professional que no pas graduats universitaris. Aquesta és la contundent conclusió que s’extreu de la projecció sobre el futur de l’ocupació Skills Forecast, elaborada per les agències Cedefop i Eurofond de la Unió Europea.

L’estudi diu que els nous llocs de treball que es creïn a l’estat necessitaran un 65% de professionals amb qualificacions de Formació Professional, enfront del 35% de graduats universitaris. Aquesta previsió suposa un repte, ja que Espanya té una de les pitjors taxes d’escolarització en FP dels països de l’OCDE: el 12% dels alumnes estan matriculats, una xifra que assoleix el 26% de mitjana en els estats de l’OCDE.

Recorda que l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova (EFAV) t’ofereix l’oportunitat de ser mecànic certificador d’avions de turbina B1.1 amb unes condicions immillorables.

Gràcies al conveni de col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’IMET i l’EFAV és possible oferir una formació en un sector en ple creixement amb un preu molt assequible. Per només 500 € l’any podràs formar-te com a tècnic de manteniment d’aeronaus i realitzar pràctiques a les principals companyies aèries del sector.

L’estat espanyol necessitarà més treballadors amb FP que graduats universitaris l’any 2030
Idioma