L’EFAV aterra a l’aeroport de Lleida – Alguaire

L’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú  amplia el seu horitzó amb la posada en marxa, durant el primer semestre de l’any 2021, d’un nou centre de formació de mecànics aeronàutics a l’aeroport de Lleida – Alguaire. La futura escola neix gràcies a la col·laboració establerta amb diverses administracions públiques: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida.

L’entorn d’Alguaire és un espai idoni per a programar cursos de formació ocupacional de personal mecànic en manteniment aeronàutic. En una visita recent a les instal·lacions lleidatanes; Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, va destacar com la nova escola EFAV “donarà més projecció a l’aeroport i el convertirà en un hub industrial i de formació”. Per la seva banda; Chakir El Homrani, conseller de Treball, reconeix que el projecte de l’EFAV “és una garantia d’èxit i d’inserció laboral”.

L’EFAV programarà cursos d’operacions auxiliars de manteniment aeronàutic en dues seus, la de Vilanova i la Geltrú i la de Lleida – Alguaire. La formació  en manteniment d’aeronaus B1.1 d’avions amb motor de turbina es realitzarà a  Vilanova i la Geltrú i la llicència de manteniment d’aeronaus B1.2 d’avions amb motor de pistó a l’aeroport.

L’alumnat de cada una de les dues seus de l’escola podrà accedir a la formació de l’altra seu homologant les parts formatives comunes, fet que permet assolir una doble titulació en menys temps i reduint molt el nombre de desplaçaments o el canvi de lloc de residència mentre s’estudia.

Els estudis de l’EFAV compten amb totes les certificacions estatals i europees. A més, el centre manté una col·laboració estreta amb empreses i institucions del sector aeronàutic. De fet, l’alumnat té un índex d’inserció laboral del 100%.

L’EFAV aterra a l’aeroport de Lleida – Alguaire
Idioma