L’aeronàutica millora en sostenibilitat

La indústria de l’aviació és un dels camps que més mesures ambientals prenen. Segons un estudi d’Eurocontrol, des del 1990, el sector ha evitat 10.000 milions de tones d’emissions de CO2 i la seva reducció per quilòmetre.

L’eficiència mediambiental és un dels problemes que més se li han atribuït al sector aeri des de fa anys. Però s’està vivint un canvi. L’any 2005 es van cremar 4,4 litres cada 100 quilòmetres, el 2017 aquesta xifra va caure fins als 3,4 litres, un 24% menys. S’espera que a l’arribar al 2020 s’aconsegueixi estalviar un total de 193 milions de tones de CO2.

Tot i aquestes bones notícies, encara queda molt camí per recórrer. Es van produir més de 900 milions de tones de diòxid de carbono l’any 2018 i la pressió per reduir les emissions ràpidament dificulten que es vagi retornant la inversió feta.

L’última generació d’avions funciona amb motors més eficients i cremen un 20% menys de combustible que els avions antics. També s’està millorant la mida dels avions, que està augmentant. Això significa una reducció de vols sense que la quantitat de passatgers es vegi alterada.

L’aeronàutica millora en sostenibilitat
Idioma