L’aeroport de Terol, principal centre de manteniment d’avions d’Europa

No està entre els aeroports espanyols amb més passatgers. De fet no opera vols comercials. No obstant això, l’aeroport de Terol és el major centre de manteniment, emmagatzematge de llarga durada i reciclatge d’aeronaus d’Europa. Situat al municipi de Caudé, a la província de Terol, s’enclava estratègicament al centre de la principal àrea industrial espanyola entre Madrid, Barcelona, ​​Saragossa i Bilbao, la qual representa el 60% del PIB espanyol i més de 20 milions d’habitants en un radi de 400 km. També està proper a Toulouse, un dels centres de referència del sector aeronàutic europeu.

L’aeroport de Terol rep oficialment el nom de Plataforma Aeronàutica de Terol (PLATA). Al voltant d’una gran pista d’aterratge i enlairament trobem un espai gegant per a l’estacionament de llarga durada de fins a 250 aeronaus que hi arriben per al seu manteniment, aparcament o reciclatge de peces, sent el centre d’aquest tipus més gran d’Europa. Les instal·lacions aeroportuàries tenen una extensió de 340 hectàrees i capacitat per operar aeronaus fins a classe E (Boeing 747, Airbus A340).

Es tracta d’un hub industrial per al sector aeronàutic, així com per a la investigación i desenvolupament d’activitats aeroespacials.

Terol pot ser doncs un bon destí per als tècnics de manteniment d’aeronaus. A l’EFAV oferim un curs d’obtenció de la llicència de Manteniment d’Aeronaus B.1.1, amb la qual es pot treballar en les principals companyies aèries i empreses de manteniment. L’escola compta amb un índex d’inserció laboral del 100%, ja que tots els nostres alumnes han aconseguit entrar a treballar a la indústria just després de finalitzar els estudis.

L’aeroport de Terol, principal centre de manteniment d’avions d’Europa
Idioma