La revista Avion Revenue conclou que la principal amenaça al sector aeronàutic és la manca de tècnics qualificats

La revista especialitzada en aviació ‘Avion Revenue’ ha publicat un monogràfic molt interessat sobre el manteniment en el sector aeronàutic. En l’article es posa en relleu el creixement del sector que a un ritme de 7,4 %, que sembla no tenir sostre.

Per a 2028, les previsions apunten a una flota mundial de 37.878 avions (10.000 més que els que hi ha en funcionament actualment), i una bona part d’aquests avions seran de la nova generació, ja que s’hauran de retirar aeronaus que ja són velles.  Ara bé, sorgeix un problema: els avions de nova generació tenen intervals de manteniment més llargs.

Així doncs, ‘Avion Revenue’ senyala la principal amenaça d’aquest creixement: la falta de tècnics qualificats. Gràcies als plans de formació, convenis amb les escoles com l’EFAV les principals companyies aèries podran seguir comptant amb tècnics qualificats però aquests veuran que tindran una posició de ‘poder’, similar a la dels pilots actualment, on les companyies ‘roben’ els professionals a la competència.

A més a més, la revista dedica mitja pàgina a parlar sobre l’oferta formativa de l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV), destacant l’índex d’inserció laboral dels estudiants, que se situa al 100%. Destaca també que la formació es caracteritza pel nivell d’entrada, que requereix estudis superiors,  i  l’assequible preu dels estudis.

 

 

La revista Avion Revenue conclou que la principal amenaça al sector aeronàutic és la manca de tècnics qualificats
Idioma