L’ Aeroport de Barcelona construirà un nou edifici satèl·lit

El Prat segueix creixent. L’operador aeroportuari Aena ha aprovat l’inici del procés per construir un nou Edifici Satèl·lit de l’Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona. D’aquesta manera s’ha validat la licitació de l’assistència tècnica per a la redacció del projecte i de l’arquitectura que s’allargarà fins a la finalització de les obres.

L’objectiu és la construcción de l’Edifici Satèl·lit però també s’aprofitarà per reconfigurar la Terminal 1, ampliar els aparcaments i modificar el camp de vols.

Per poder dur a terme aquestes noves construccions, Aena treu a licitació l’assistència tècnica per a la redacció del projecte amb un pressupost de 12 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. A més de la redacció del projecte, aquesta assistència tècnica servirà per licitar les obres del nou edifici T1 (que funcionarà de manera similar a la T4S de Barajas), la construcció del túnel de connexió amb la T1 i l’ampliació dels aparcaments amb aquesta terminal.

D’altra banda, l’assistència tècnica d’arquitectura, la qual contempla el período d’execució d’obres, surt a licitació per un import màxim de 648.000 euros i un termini de 48 mesos.

D’aquesta manera l’Aeroport d’El Prat ampliarà la seva infraestructura per seguir creixent com a principal referent aeroportuari català. El 2018 va tancar un any de rècord. Per primera vegada a la seva història va superar els cinquanta milions de passatgers en un any. Una xifra un 6,1% superior que la registrada el 2017, segons dades d’Aena.

L’ Aeroport de Barcelona construirà un nou edifici satèl·lit
Idioma