Ja és possible volar utilitzant l’hidrogen com a combustible

La aviació comercial és un dels sectors que més impacte mediambiental genera i reduir tot el possible les seves emissions pot ser una bona manera de combatre el canvi climàtic. Tot i que algunes aerolínies intenten reduir el consum, poc a poc hi ha cada cop més consciència ecològica dins el sector.

Una start-up d’aviació, Zero Avia, ha volgut fer el primer pas: s’ha proposat generar zero emissions i ha presentat la primera avioneta -encara no és disponible veure-ho amb un avió comercial- que pot recórrer 800 kilòmetres sense emetre contaminació. Tot ho fa gràcies a l’hidrogen.

De moment, aquest vol només el poden gaudir sis passatgers, que és la capacitat màxima d’aquest avió. L’objectiu de l’empresa és que per 2020 es pugui augmentar la capacitat fins a 20 seients i una distància una mica més gran.

La raó que ha explicat l’empresa per la que fa l’experiment amb hidrogen és que ho va intentar amb bateries però la distància era massa. L’objectiu és que a la llarga es pugui utilitzar per vols de curta durada. A part de l’estalvi en energia i preu de combustible, no té tant manteniment com un avió convencional.

Ja és possible volar utilitzant l’hidrogen com a combustible
Idioma