Investiguen la viabilitat dels avions híbrids i elèctrics

El futur de la indústria aeronàutica passa per la capacitat dels avions de reduir el seu consum de combustible i en conseqüència les emissions contaminants. Els principals fabricants ho saben i, en aquest sentit, Airbus ha anunciat un acord amb Scandinavian Airlines (SAS) per començar a investigar els requisits d’infraestructura i els ecosistemes dels avions híbrids i elèctrics. Les dues companyies cooperaran en un projecte d’investigació conjunt per buscar oportunitats operacionals i entendre els desafiaments relacionats amb la introducció a gran escala d’avions híbrids i totalment elèctrics a l’aviació comercial.

El projecte es centrarà en analitzar l’impacte de l’infraestructura terrestre i la càrrega en l’abast, els recursos, el temps i la disponibilitat als aeroports. La col·laboració també inclou un pla per involucrar un proveïdor d’energia renovable que garanteixi l’evaluació de les emissions de CO2 que generarà la càrrega d’aquestes aeronaus.

La iniciativa d’Airbus i SAS és multidisplinar i va des de l’origen de l’energia fins a la conceptualització de la infraestructura necessària per recarregar els avions. L’objectiu és abordar tot l’ecosistema d’operacions d’aeronaus per entendre la transició que necessitarà la indústria aeronàutica en el seu camí per aconseguir ser impulsada per energia sostenible.

La transició cap a l’aviació híbrica i elèctrica tindrà també un impacte en la indústria del manteniment d’aeronaus, que s’haurà d’adaptar als canvis.

Investiguen la viabilitat dels avions híbrids i elèctrics
Idioma