En què consisteix la professió de tècnic de manteniment d’aeronaus? Aposta pel teu futur, estudiant a l’EFAV de Vilanova

El tècnic de manteniment d’aeronaus és un professional capaç de fer el manteniment preventiu i correctiu d’aeronaus, així com dels seus sistemes, equips i components. Totes aquestes tasques acostumen a desenvolupar-les a l’hangar, en línia (aeroport), taller o fàbrica, abastant així tots els tipus de manteniments possibles.  A l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) tens l’oportunitat d’estudiar el curs en Tècnic de Manteniment d’Aeronaus (TMA), una formació teòrica-pràctica especialitzada i de qualitat, que et permetrà convertir-te en el responsable de donar el vistiplau a una aeronau o a un component, després d’una intervenció de manteniment preventiu o correctiu.

El principal objectiu d’aquesta formació és que els alumnes obtinguin la Llicència de Manteniment d’Aeronaus (LMA), reconeguda en l’àmbit estatal per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i en l’àmbit europeu per l’European Aviation Safety Agency (EASA). El fet de disposar d’uns estudis reconeguts en l’àmbit europeu, et permetrà poder treballar a qualsevol part del món, un aspecte fonamental en un món tan globalitzat com és l’actual.

Així doncs, mentre estudiïs aquest curs, coneixeràs l’essència de la professió del tècnic de manteniment d’aeronaus; així com les darreres tendències i novetats del sector. A més, et formaràs a càrrec d’un professorat expert amb àmplies habilitats pedagògiques i en actiu professionalment. Entre els quals sobresurten: Aran Llaquet Bayo, Enginyer aeronàutic, “Quality Control” a “Aero Link Air Services” i Responsable d’exàmens a l’EFAV; Francisco Fando, Tècnic de manteniment d’aeronaus a Iberia i instructor a EASA; Miguel Bueno, Enginyer de Servei d’Iberia; Jordi Pons, Responsable Tècnic de FPAC i professor associat de la UPC; Jordi Llorach, autònom i distribuïdor d’ultralleugers de TLSPAIN, entre d’altres.

D’altra banda, gràcies als acords i convenis d’aquesta escola vilanovina amb importants empreses del sector, podràs fer 450 hores de pràctiques a les companyies aèries de més prestigi: Air Europa, Air Nostrum, BCP Aerotecnics, Clipper National Air, EADS Construcciones Aeronáuticas, Flightline, Futurhangars, Iberia LAE, RYANAIR TECHNICS, la Organización Mantenimiento e Ingeniería Aeronáutica del Atlántico Sur, PAN AIR Líneas Aéreas, Servitec Aircraft Maintenance i Rosique Aircraft.

Finalment, de cara a ampliar els teus horitzons professionals; s’introdueix progressivament l’anglès en algunes de les assignatures. A l’EFAV són conscients que es tracta d’un idioma imprescindible sobretot en un camp com el de l’aeronàutica, per obrir-te les portes del mercat laboral internacional.

Si vols dedicar-te professionalment a la mecànica i l’aeronàutica; tria qualitat i prestigi: estudia a l’EFAV de Vilanova.

 

En què consisteix la professió de tècnic de manteniment d’aeronaus? Aposta pel teu futur, estudiant a l’EFAV de Vilanova
Idioma