El manteniment aeronàutic, clau per a la seguretat dels avions

El manteniment aeronàutic és un procés exigent i rigorós que garanteix la seguretat de la tripulació i dels passatgers. Totes les aeronaus han de passar per aquest procés, i és clau en el bon funcionament de l’aparell.

Des de l’EFAV, Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, oferim formació reglada i oficial del sector aeronàutic. Tenim una llarga experiència, des del 1985, a formar a professionals en el manteniment d’aeronaus.

Oferim el curs de Formació Bàsica de la Llicència de Manteniment d’Aeronaus (LMA) B1.1, amb el qual podràs treballar com a tècnic de manteniment d’aeronaus, amb llicència aprovada en l’àmbit Europeu. També podràs impartir en el mateix centre el curs Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic.

Si vols convertir-te en Tècnic Certificador de manteniment d’avions de motor de turbina, a l’EFAV trobaràs la formació oficial que necessites. D’aquesta manera seràs un dels responsables de portar a terme el manteniment d’avions. Un procés clau i obligatori que ha de passar tota aeronau abans d’enlairar-se.

Manteniment aeronàutic: què és i quins tipus hi ha

El manteniment aeronàutic és un procés que engloba totes les inspeccions, protocols i accions que s’han de fer a una aeronau comercial o civil per tal de garantir el funcionament adequat.

Tots els avions han de passar per una sèrie d’inspeccions periòdiques després que hagi passat un temps determinat o després d’un ús específic. Aquest manteniment està regulat i validat per l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) a Europa.

El manteniment aeronàutic és, sense dubte, un dels punts més importants a la vida útil de qualsevol avió. Per poder garantir el correcte funcionament, s’han de portar a terme determinades feines preestablertes pel fabricant i les autoritats, per tal de garantir la seguretat. 

Algunes de les funcions que s’han de realitzar són:

  • Revisions pre i post-vol.
  • Inspeccions periòdiques.
  • Monitoratge de rendiment.
  • Registre d’ajustaments i tasques en l’equip.
  • Portar a terme modificacions i reparacions.

Hi ha dos tipus diferents de manteniment aeronàutic que es duen a terme a tota aeronau:

  • Manteniment preventiu: és el que es porta a terme de forma periòdica per evitar errors en l’avió. Es realitzen inspeccions abans de cada vol i controls diaris. Cada 48 hores es fa una inspecció més exhaustiva.
  • Manteniment correctiu: és el manteniment que es fa quan sorgeixen errors. Es porta a terme un manteniment correctiu d’aquells components que s’han vist afectats per l’avaria. En reparacions grans, es necessita l’aprovació d’una autoritat competent.

Per poder dur a terme totes aquestes tasques de manteniment aeronàutic, l’EFAV és el teu centre de formació aeronàutica referent a Catalunya. Podràs cursar-hi la Formació Bàsica de la Llicència de Manteniment d’Aeronaus (LMA) B1.1 o el curs inicial d’Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic.

Recorda que tenim obert el segon procés de preinscripcions al curs de Formació Bàsica LMA B1.1 avions de turbina 2022-2024. Tens temps fins al 22 de setembre per fer la sol·licitud de preinscripció via telemàtica.

Treballa com a professional del sector i realitza manteniment aeronàutic. Demana més informació i inscriu-te en un centre que aposta pel teu futur. 

El manteniment aeronàutic, clau per a la seguretat dels avions
Idioma