L’EFAV imparteix el curs per obtenir el Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic

Ja ha començat el curs de Certificat de professionalitat d’Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic a l’EFAV, amb totes les places cobertes.

Els principals fabricants d’avió preveuen que la indústria de l’aviació necessitarà incorporar entre 2017 i 2035 més de 2 milions de nou personal qualificat, dels quals gairebé 700.000 corresponen a tècnics de manteniment d’aeronaus, i fan una estimació de creixement anual en el negoci del manteniment, reparació i revisió d’aeronaus del 4,6% en els propers 20 anys.

És per aquest motiu que el SOC ofereix aquest nou itinerari formatiu a través de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) amb l’objectiu d’obtenir la Llicència de Manteniment d’Aeronaus (LMA) i assolir la categoria professional de Mecànic/a certificador/a, que és la persona responsable de donar el vistiplau a una aeronau o a un component després d’una intervenció de manteniment.

L’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú, entitat  de formació inscrita en el Registre d’Entitats de formació del SOC, està autoritzat per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria per a realitzar la  formació de personal certificador amb Llicència de Manteniment d’Aeronaus B1.1.

Col·laboració amb el SOC

Per poder oferir aquest itinerari formatiu, el SOC  i l’ IMET han treballat de manera conjunta per donar d’alta dues especialitats formatives al Fitxer d’especialitats formatives del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE):  “Manteniment d’estructures d’aeronaus “ i “Manteniment d’avions amb motor de turbina LMA B1.1”. Aquestes especialitats formen part d’un itinerari formatiu necessari per l’obtenir el certificat de reconeixement Europeu de la formació bàsica en manteniment d’avions amb motor de turbina. El certificat, juntament amb 2 anys d’experiència pràctica en el manteniment d’aeronaus operatives, permetrà obtenir la Llicència de Manteniment d’Aeronaus.

Així mateix, l’ itinerari formatiu és podrà iniciar amb el certificat de professionalitat de nivell 1 “Operacions auxiliars de manteniment aeronàutic”, ja que el lloc de treball relacionat amb aquest certificat de professionalitat necessita la supervisió d’un tècnic de nivell superior amb capacitat de certificació. Per aquest motiu, les dues especialitats donades d’alta permetran ampliar les competències del certificat de professionalitat.

Cal dir que aquesta és una formació amb gairebé el 100% d’inserció laboral a companyies capdavanteres del sector aeronàutic.

 

L’EFAV imparteix el curs per obtenir el Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Manteniment Aeronàutic
Idioma