Com funciona el manteniment predictiu d’avions?

El Big Data també ha arribat amb força al camp del manteniment d’avions, mitjançant el manteniment predictiu. La plataforma de dades skywise, propietat d’Airbus, recopila totes les avaries que es van produint en la totalitat d’avions d’aquesta companyia per crear un model estadístic que permeti als departaments de manteniment substituir les peces inclús abans de l’error.

Es tracta d’una tecnologia que ja l’estan utilitzant algunes companyies aèries, com Easyjet, i que facilitarà la feina del tècnic de manteniment d’aeronaus, que sabrà en quin moment és necessari realitzar reparacions concretes.  En aquest sentit, millora enormement l’eficiència, permet reduir costos i com a resultat final es produeixen menys avaries, augmentant també la satisfacció del client.

Perspectives de futur

Skywise es va llençar al mercat tot just fa tres anys, i el resultat del projecte segons el responsables d’Airbus és “tremendament satisfactori”. Tot sembla indicar que aplicacions com aquestes passaran a formar part de la professió del tècnic de manteniment d’aeronaus, una professió de present i de futur.

Vine a l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova (EFAV) i prepara’t per volar.

Com funciona el manteniment predictiu d’avions?
Idioma