Com està afectant la revolució digital al sector de l’aeronàutica? Posa’t al dia, estudiant el Curs en Tècnic de Manteniment d’Aeronaus a l’EFAV de Vilanova

La revolució digital és una realitat a la indústria aeronàutica i aeroespacial, un sector pioner i molt dinàmic a l’hora d’aplicar les noves tecnologies. Actualment, interpretar adequadament la informació obtinguda a través de les dades, procedents de sensors, servidors, xips d’un avió, d’un satèl·lit o d’una nau espacial és essencial per a l’optimització de recursos o l’ús i manteniment dels mateixos. Per això, al curs en Tècnic de Manteniment d’Aeronaus (TMA) de l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) es tenen molt en compte les darreres tendències tecnològiques relacionades amb el món digital i el big data; doncs, estan marcant i marcaran el futur d’aquest i molts altres àmbits professionals.

Així doncs, al llarg del curs en TMA de l’EFAV, es posa el focus en la mecànica i l’aeronàutica, apostant per una formació actualitzada i especialitzada en el manteniment preventiu i correctiu d’aeronaus a l’hangar, a l’aeroport o a les fàbriques d’avions, incorporant les darreres novetats tecnològiques. A més, comptaràs amb el segell de qualitat i prestigi de les dues institucions més importants del sector: l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i l’European Aviation Safety Agency (EASA).

Altre punt fort d’aquests estudis és el seu professorat, format per professionals experts i en actiu professionalment. Entre els quals cal destacar: Aran Llaquet Bayo, Enginyer aeronàutic, “Quality Control” a “Aero Link Air Services” i Responsable d’exàmens a l’EFAV; Francisco Fando, Tècnic de manteniment d’aeronaus a Iberia i instructor a EASA; Miguel Bueno, Enginyer de Servei d’Iberia; Jordi Pons, Responsable Tècnic de FPAC i professor associat de la UPC; Jordi Llorach, autònom i distribuïdor d’ultralleugers de TLSPAIN, entre d’altres. El fet d’estar en contacte amb la realitat de la professió, permet una actualització constant dels continguts i metodologies d’aprenentatge emprades.

Però, això no és tot; a banda de conèixer les darreres tècniques digitals i noves tecnologies aplicades al sector; durant aquest curs en TMA de l’EFAV tindràs l’oportunitat de fer un total de 450 hores de pràctiques formatives a les companyies més punteres del sector com: Air Europa, Air Nostrum, BCP Aerotecnics, Clipper National Air, EADS Construcciones Aeronáuticas, Flightline, Futurhangars, Iberia LAE, RYANAIR TECHNICS, la Organización Mantenimiento e Ingeniería Aeronáutica del Atlántico Sur, PAN AIR Líneas Aéreas, Servitec Aircraft Maintenance i Rosique Aircraft.

En definitiva, la formació innovadora i de qualitat de l’EFAV et permetrà optar a un ampli ventall de sortides laborals relacionades amb la mecànica i l’aeronàutica, incorporant la gestió de dades i les noves TIC. No en va, aquest curs compta amb una inserció laboral del 100% en el primer any.

Si vols dedicar-te professionalment a l’aeronàutica, un sector estratègic i competitiu, al dia en innovació i tecnologia; estudia a l’EFAV de Vilanova.

Com està afectant la revolució digital al sector de l’aeronàutica? Posa’t al dia, estudiant el Curs en Tècnic de Manteniment d’Aeronaus a l’EFAV de Vilanova