Com de comú és que un ocell impacti a la turbina d’un avió?

Cada cert temps, sentim a les notícies que un avió ha hagut de realitzar un aterratge d’emergència per l’impacte sobtat d’un ocell de grans dimensions, que ha causat una avaria a la turbina d’una aeronau. Però… Quina és la possibilitat que això passi? Pilots i passatgers hauríem d’estar preocupats?

La resposta és senzilla, a no ser que siguis un ocell, aquests incidents no causen cap tipus de perill. Tots els avions (i pilots) ja estan preparats per aquests contratemps i tenen mecanismes de substitució, en el cas que alguna part de l’aeronau quedi afectada. Això sí, com més pesat i gros sigui l’ocell més possibilitats hi ha de causar algun accident.

Un dels més recordats és el del vol d’US Airways 1549 al riu Hudson, on el pilot va haver de realitzar un aterratge d’emergència al costat de Manhattan i que després ha estat immortalitzat al cine amb la pel·lícula Sully.

En tots els episodis en què un ocell impacti amb un motor de turbina, és el tècnic de manteniment d’aeronaus qui haurà de realitzar la reparació i comprovar que tots els equipaments segueixin funcionant. L’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova (EFAV) t’ofereix la formació necessària per passar a formar part d’una professió molt especialitzada i amb una inserció laboral del 100%, ja que la demanda és molt elevada.

Com de comú és que un ocell impacti a la turbina d’un avió?
Idioma