Avions sense pilot, tecnològicament possible

El màxim responsable comercial d’Airbus Christian Scherer ha assegurat en una entrevista a Associated Press que el grup europeu té ja la tecnologia per operar vols autònoms sense pilot o amb un únic tripulant a la cabina de vol.

Segons Airbus, el seu desenvolupament no és un problema tecnològic sinó un tema de la interacció amb les autoritats i la percepció entre els passatgers.

El avions sense pilot no són cap novetat. Els drons serveixen ja per a operacions militars d’espionatge i bombardeig. Però el salt del camp bèl·lic al civil encara topa amb reticències de governs i consumidors.

Fa un temps un alt directiu de Boeing havia comentat una idea similar proposant que els vols els operés un únic pilot. Segons l’últim anàlisi de Boeing, en la propera dècada faran falta 44.000 avions per satisfer la demanda de mercat i entre les renovacions i ampliacions de les flotes, les companyies aèries invertiran 2,76 bilions d’euros fins al 2028. També asseguren que més avions significarà més personal. Concretament Boeing calcula que en els propers deu anys l’aviació civil necessitarà contractar 2,5 milions de persones entre pilots, tècnics i tripulants.

Avions sense pilot, tecnològicament possible
Idioma