Aquestes són les cinc companyies aèries actives més antigues del món

Sabries dir alguna de les companyies aèries encara en actiu que porten més anys donant servei als passatgers? No és gens fàcil. La primera del rànquing és tot un clàssic. Es tracta de KLM que el passat mes d’octubre va celebrar el seu centenari. Va néixer un octubre l’any 1919 als Països Baixos.

A part de ser la més antiga, també és una de les més emblemàtiques d’Europa. La seva activitat va començar gràcies a un permís real i pocs es pensaven que en 100 anys arribaria a moure un total de 34 milions de passatgers solament en un any..

No està molt lluny dels holandesos, Avianca, companyia de Colòmbia nascuda l’any 1919. Va ser fundada per immigrants alemanys a Barranquilla i l’any 2018 va moure 30 milions de persones. Un any després va aparèixer Qantas, a Austràlia. Recentment ha fet un salt a la fama per ser la companyia que ha fet el vol més llarg de la història.

Les últimes companyies que tanquen el Top 5 van néixer l’any 1923. Es tracta d’Aeroflot, de la llavors Unió Soviètica, i Czech Airlines, de la ja desapareguda Txecoslovàquia, però ambdues encara en actiu.

Aquestes són les cinc companyies aèries actives més antigues del món
Idioma